Daca obisnuiesti sa mai tragi de timp la birou, pune-te pe treaba, a fost lansata aplicatia Enigma 365!

Tu cat stai pe Facebook, te uiti la filmulete pe Youtube sau vorbesti cu prietenii pe Skype atunci cand esti la birou?


Publicat: iulie 2015 | Enigma 365


Internetul este un instrument care poate usura semnificativ munca, dar este si principalul vinovat pentru irosirea orelor de lucru. Studiile au aratat ca unii angajati pierd chiar mai bine de jumatate din programul zilnic cu activitati considerate neproductive pentru fisa postului lor.

Totusi, tehnologia moderna vine cu o rezolvare la aceasta problema:

Aplicatia Enigma 365 monitorizeaza computerele din companii si genereaza rapoarte complexe de productivitate.

Solutia software dezvoltata de Nexus Electronics inregistreaza in fiecare secunda ce pagini web sunt accesate de pe un anumit terminal sau ce programe sunt utilizate. Astfel, managerii castiga o perspectiva de ansamblu asupra modului in care angajatii lor folosesc computerele la locul de munca.

Enigma 365 nu inregistreaza date confidentiale! Aplicatia inregistreaza doar link-urile accesate si aplicatiile utilizate pe computer. Nu este inregistrata activitatea pe tastatura si nu sunt facute print screen-uri.

Beneficii pentru companie,
Beneficii pentru angajati

Este simplu sa intelegem de ce companiile ar beneficia utilizand o astfel de aplicatie. Datele exacte colectate cu Enigma 365 le ofera managerilor un control mai ferm asupra echipei lor, care conduce implicit la o scadere a timpilor morti si la o crestere semnificativa a productivitatii.

Chiar daca beneficiile aduse de aplicatie angajatilor nu sunt atat de evidente, ele totusi exista: informatiile despre cum se desfasoara activitatea in companie ajuta la o mai buna organizare si la o distribuire mai echitabila a sarcinilor in cadrul echipei. Astfel, vor disparea cazurile in care o persoana este suprasolicitata, in timp ce altele dispun de mai mult timp.


Pretul carburantului a crescut, Autoprima Serv plateste cu 15% mai putin

Dupa aplicarea accizei suplimentare de 7 eurocenti/litru la 1 aprilie, pretul mediu a ajuns la 6,3 lei pentru litrul de benzina si 6,4 lei pentru litrul de motorina. Cresterea preturilor la combustibil are un impact direct asupra companiilor, care sunt fortate sa reduca volumul afacerilor din cauza stresului financiar. Totusi, costurile pentru combustil pot fi reduse semnificativ:


Publicat: mai 2014 | Nexus GPS Tracking


Datorita solutiilor de monitorizare a flotei oferite de Nexus GPS Tracking, compania Autoprima Serv, specializata in executia infrastructurilor rutiere, a lucrarilor de terasamente si a constructiilor imobiliare, a reusit sa reduca costurile pentru combustibil cu 15% prin implementarea echipamentelor inteligente de monitorizare prin GPS in vehiculele din flota.

Autoprima Serv numara in flota sa peste 40 de vehicule. Rutele ineficiente, kilometrii suplimentari, viteza excesiva sau stilul agresiv de condus cresc costurile generate. Fiecare vehicul al Autoprima Serv este monitorizat prin GPS cu un dispozitiv Nexus Telematics, care ofera informatii exacte cu privire la pozitia masinilor, viteza de deplasare, perioadele de stationare, istoricul rutelor parcurse si altele, iar daca este cazul, emite alarme cand are loc un accident. Informatiile inregistrate sunt transmise catre sistemul Nexus GPS Tracking, unde pot fi vazute in timp real de catre persoanele autorizate si raspunzatoare de buna functionare a flotei.

Autoprima Serv a inceput sa implementeze sistemele de monitorizare Nexus in anul 2012. Cristian Sirbu, Director Mecanizare la Autoprima Serv, a declarat: „Nu a fost dificil sa luam o decizie in privinta implementarii tehnologiilor pentru monitorizarea flotei auto; pentru noi era o necesitate. Am reusit nu numai sa economisim, ci sa reducem uzura masinilor, sa crestem productivitatea soferilor, dar si siguranta lor atunci cand sunt la volan. Rezultatele au fost pe masura: platim cu 15% mai putin pentru motorina.

Florin Subtirica, Director de Vanzari la Nexus Electronics considera ca: „Monitorizarea prin GPS este o solutie eficienta de reducere a costurilor operationale pentru orice companie, cu conditia acuratetii informatiilor furnizate de sistemul de monitorizare. Pana acum, Nexus GPS Tracking a avut doar rezultate pozitive si in prezent monitorizeaza mai bine de 20 000 de vehicule, apartinand celor peste 1000 de companii-client din Romania”.

Cum a fost la CeBIT 2014: 3 tehnologii futuriste care isi fac loc in prezent

Fiecare zi ce trece ne duce tot mai aproape de realitatea inchipuita de Hanna-Barbera pentru personajele animate din Familia Jetsons, care pot face orice doar apasand un buton. Atunci cand obiectele din jur sunt dotate cu inteligenta artificiala si pot rezolva probleme banale fara a necesita atentia noastra constanta, nu ne ramane decat sa ne concentram pe task-urile esentiale si sa devenim tot mai eficienti. CeBit (10 - 14 martie, Hanovra, Germania), cel mai important targ international din domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor, a adus anul acesta in fata publicului inovatii desprinse parca din lume stiintifico-fantastica.


Publicat: martie 2014 | Nexus Locator


Nexus Locator

O aplicatie Android gratuita si simplu de folosit, dezvoltata de firma romaneasca Nexus Electronics, care iti urmareste traseul pe harta si le transmite in timp real persoanelor autorizate daca te-ai pierdut sau daca ai avut un accident. Aplicatia este deosebit de utila pentru companiile care trebuie sa isi monitorizeze constant angajatii cu activitate in teren, pentru a creste siguranta muncii sau pentru a imbunatati serviciile oferite. in plus, aplicatia rezolva si unele probleme de comunicare intre sediul central si echipa, pentru ca toate sarcinile zilnice pot fi supervizate, dirijate sau modificate de la birou si receptionate instantaneu de angajatii in deplasare.

Sistemul Fibaro

O casa inteligenta, care sa iti invete obiceiurile si sa iti faca pe plac in fiecare zi nu mai este un vis. Cu un astfel de sistem implementat, ferestrele stiu sa se deschida singure, centrala porneste in functie de vremea de afara si de temperatura optima pentru confortul tau, iar jaluzelele se ridica cu cateva minute inainte sa te trezesti; dimineata, cafeaua este gata pana iesi de la dus, iar seara televizorul porneste pe canalul tau preferat chiar atunci cand ajungi acasa si luminile se aprind pe baza de senzori in toate camerele unde exista miscare. Bineinteles, ai mai mult timp liber, dar si costuri mai mici pentru utilitati.

Bratarile Aimox

Daca vrei sa obtii date exacte despre fiecare aspect al vietii tale, poti alege un sistem de monitorizare a corpului pe care sa il porti mereu si oriunde. Bratarile au un design modern, sunt usoare si inregistreaza orele de somn, ceea ce mananci, starea de spirit, pulsul, exercitiile fizice pe care le faci si caloriile pe care le consumi intr-o zi. De asemenea, bratara va avea grija sa te trezeasca doar in momentul potrivit al ciclului de somn, sa te anunte daca nu ai mai facut miscare de prea mult timp si sa iti arate modele si corelatii intre activitatile tale zilnice.


Pauzele lungi si dese... Sunt monitorizate prin telefon cu Nexus Locator

I-ati spus sefului dumneavoastra ca intalnirea de afaceri s-a prelungit pentru a face o plimbare prin piata dupa cumparaturile zilnice? Sau ca veti participa la conferinta de presa care incepe maine dimineata la ora 8, doar pentru a mai lenevi putin in pat inainte sa plecati spre birou? Ei bine, s-ar putea sa va prinda cu mata-n sac fiindca v-ati abatut de la hot-spot-urile setate!


Publicat: martie 2014 | Nexus Locator


Daca angajatii mai reuseau sa fure cateva minute din timpul de lucru in teren pentru interesele personale, de acum conducerea companiilor va putea vedea tot ce misca fiecare, cu aplicatia Nexus Locator pentru sistemele de operare Android. Aplicatia va fi lansata la cel mai important targ international din domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor, CeBIT 2014 (10-14 martie, Hanovra, Germania).

Cum functioneaza?

Cu ajutorul aplicatiei Nexus Locator, instalata pe telefonul de serviciu, sunt transmise date catre sistemul Nexus GPS Tracking, care concepe rapoarte de monitorizare si informeaza persoanele autorizate de „plimbarile” fiecărui angajat. Sunt inregistrate in timp real viteza de deplasare, perioadele de stationare sau traseul parcurs intr-un interval de timp, precum si atingerea punctelor de interes pentru companie (hot spots). Marja de eroare a inregistrarilor este de pana la 5 metri. Aplicatia nici nu necesită conexiune permanenta la reteaua GSM. Exista optiunea de a inregistra datele in telefon pentru a fi trimise la server atunci cand dispozitivul este conectat la o retea WiFi. Cele mai importante functii sunt: (1) ultima locatie (2) sumarul de activitate (3) alarma viteza (4) alarma la pornire (5) alarma la oprire si (6) alarma de accident.

Care sunt avantajele?

In primul rand, creste siguranta angajatilor care au activitati in zone cu acces dificil sau in zone izolate unde se pot rataci, dar si posibilitatea de a se interveni in timp util in caz de accident. De asemenea, companiile obtin o perspectiva ampla asupra productivitatii angajatilor. Astfel, costurile sunt reduse, timpului de lucru este optimizat, iar numarul de ore suplimentare scade.

Contul de pe gpstracking.ro poate fi accesat de supervizori de pe laptop, tableta sau telefon mobil. Avantajul este monitorizarea in acelasi cont si a vehiculelor si a telefoanelor, in cazul companiilor care mai folosesc serviciul de tracking pentru flota auto. Prin intermediul acestei solutii simple, usor de implementat, companiile vor avea un control ferm asupra resurselor umane si auto, iar munca de teren va fi mai putin stresanta pentru angajati, chiar daca pauzele vor fi mai putine.

Go to top