Automatizarea activitatilor administrative in vanzari vine la pachet cu timpul castigat in favoarea reprezentantilor de vanzari, iar dupa cum bine stiti, timpul inseamna bani → mai mult timp = mai multi bani. in termeni de vanzari: mai multi clienti si oportunitati castigate.


automation in zimplu


Ca de exemplu,de cate ori s-a intamplat ca in cadrul companiei dumneavoastra, unul sau mai multi reprezentanti de vanzari sa uite sau sa sara peste etapa de follow-up dupa semnarea unui contract?

Daca activati in domeniu vanzarilor sau aveti un departament de vanzari in cadrul companiei dumneavoastra, cu siguranta stiti ca etapa de follow-up este importanta din diferite motive, precum:

  • cresterea credibilitatii companiei
  • cresterea vanzarilor
  • construiti relatii bazate pe incredere
  • dati dovada de profesionalism

Ce presupune noul modul Automation din cadrul sistemului CRM in aceasta situatie si care sunt beneficiile oferite?

1. Crearea automata a activitatilor

Cum procedati in momentul de fata pentru ca fiecare reprezentant de vanzari sa nu uite sau sa dea skip etapei de follow-up?

Ganditi-va care este diferenta dintre o relatie mentinuta indeaproape cu un Client, comparativ cu un client cu care ati rupt orice legatura din momentul semnarii contractului. Caruia din cei doi ati avea sanse mai mari sa-i vindeti din nou un produs?

Cum va ajuta modulul Automation in astfel de situatii?

Sa presupunem ca vreti ca fiecare angajat sa contacteze Clientii la 10 zile dupa ce acestia au semnat contractul. in cadrul sistemului CRM veti putea crea o regula pe baza careia, in momentul in care reprezentantul de vanzari schimba statusul unui prospect/ oportunitate in „Oportunitate castigata”/Client, va fi creata automat o activitate, precum:

  • activitate tip „Telefon” - reprezentantul de vanzari trebuie sa contacteze telefonic clientul la intervalul de timp setat de dumneavoastra. (10 zile in cazul de fata).
  • activitate tip „Email” - reprezentantului de vanzari i se va aminti ca trebuie sa trimita Clientului un email cu diverse detalii legate de contract, reguli de colaborare.
  • activitate tip „intalnire”- va fi creat automat o activitate pe baza careia reprezentantullui de vanzari i se va aminti ca trebuie sa mearga la o intalnire stabilita cu Clientul, fie ca e vorba de o intalnire in care sa se discute aspecte legate de perioada contractuala, un training sau orice alt tip de intalnire.

In acest mod, reprezentantii de vanzari nu vor mai uita de etapa de follow-up pentru ca pe baza conditiei setate va fi creata automat o activitate la un interval de timp stabilit de dumneavoastra, activitate care sa-i aminteasca de aceasta etapa.

2. Trimiterea automata a email-urilor

Sa presupunem ca ati incheiat un contract pe o perioada determinata de 1 an de zile. Ce metode folositi pentru a va reaminti de innoirea acestuia dupa aceasta perioada?

Sa presupunem ca ati incheiat un contract pe o perioada determinata de 1 an de zile. Ce metode folositi pentru a va reaminti de innoirea acestuia dupa aceasta perioada? Va va fi cu atat mai dificil, cu cat dispuneti de o baza de date extinsa a clientilor.

Aceasta situatie transpusa in modulul Automation din CRM consta in urmatorii pasi:

  • Creati o conditie pe baza careia sa fie trimis automat un email de reinoire a contractului
  • Stabiliti perioada de timp la care sa fie trimis email-ul
  • Email-ul va fi trimis automat dupa acea perioada de timp

Pe baza acestui modul, utilizatorii vor scapa de stresul ca au uitat sa trimita pe Email solicitarea de innoire a contractului cu diversi Clienti. De asemenea, veti mentine o baza cu informatii actualizate in timp real, fara sa apara probleme pe durata colaborarii cu Clientii.

3. Modificarea automata a unui camp optional

O alta conditie pe care o puteti crea in modulul Automation este legata de modificarea automata a campurilor optionale.

De exemplu, aveti in Sistem 2 campuri optionale: data contractului si statusul clientului cu 2 variante - client existent/potential client. in momentul in care reprezentantul de vanzari concretizeaza relatia cu un potential client si completeaza campul „Data contractului”, veti putea seta sa se modifice automat si statusul clientului – Client Potential → Client Existent.

In acest mod va fi mai usor sa aveti o baza de date cu informatii actualizate si sa tineti evidenta Clientilor.

Situatiile in care puteti folosi modulul Automation sunt variate, de aceea, daca vreti sa stiti cum se pliaza acesta activitatilor intreprinse de compania dumneavoastra, contactati reprezentantul Nexus pentru mai multe detalii.

zimplu Logo h 70

Zimplu este o solutie CRM intuitiva, utilizata in departamentele de vanzari, marketing si suport pentru clienti.

 

linkedin-icon-32  youtube-icon-32   twitter-icon-32  google-plus-icon-32  facebook-icon-32

enigmaright

Enigma este o solutie software care va ofera o perspectiva de ansamblu asupra modului in care angajatii folosesc computerele la locul de munca.

 

linkedin-icon-32  twitter-icon-32  google-plus-icon-32  facebook-icon-32
Go to top