In momentul de fata, consumatorii aleg sa faca achizitii pe baza informatiilor din mediul online sau informatiilor de tipul word-of-mouth. Pentru ca acestia dispun de toate informatiile de care au nevoie in orice moment, acest lucru are influenta si asupra companiilor deoarece nu mai pot avea un contact direct in permanenta cu potentialii Clienti.


clients support


Companiile constientizeaza acest lucru, motiv pentru care aleg sa adopte strategii si sa implementeze sisteme pe baza carora sa ofere un suport de calitate Clientilor, aceasta fiind principala modalitate de a mentine o legatura cu acestia si de a le capta interesul.

Cum mentineti legatura cu Clietii si ce metode aveti astfel incat sa le castigati increderea luand in calcul cele prezentate anterior?

Aceasta intrebare este una tipica pe care toate companiile se focuseaza si pe baza careia incearca sa se niseze pe piata, sa ofere o experienta unica Clientilor si sa fie cu un pas inaintea companiilor care au un profil similar.

Cand vorbim despre o experienta unica a clientilor si un departamentul de suport bine organizat, tot mai multe companii asociaza activitatea desfasurata in cadrul acestora, cu sistemele de tipul Customer Relationship Management, sau altfel spus CRM.

In anul 2016 a fost demonstrat faptul ca sistemele CRM au ajuns sa faca diferenta cand vine vorba atragerea si pierderea clientilor din cadrul companiilor, acesta contribuind la cresterea ratei de retentie a potentialilor Clienti.

De ce?

Ca sa ne convingem de functionalitatea unui astfel de sistem, vom prezenta cateva date statistice realizate de-a lungul timpului cu referire la CRM, la rata de implementare a acestuia de catre o companie si impactul pe care l-a avut asupra Clientilor companiei si suportul oferit acestora.

1. Au fost obtinute date statistice potrivit carora, piata CRM va ajunge in 2017 la peste 36 miliarde de dolari. Cititi mai multe detalii.

2. 47% din companiile care utilizeaza un sistem CRM afirma ca Clientii sunt mai multumiti de suportul oferit dupa implementarea CRM-ului. Cititi mai multe detalii.

3. In 2014, 74% din utilizatorii unui sistem CRM afirma ca odata cu implementarea unui astfel de sistem, au imbunatatit accesul informatiiilor cu privire la clienti.

Pe baza imbunatatirii accesului la informatii, veti imbunatati automat si serviciile de suport pentru Clienti.

La randul nostru, fiind furnizorii unei solutii de tipul CRM, si anume Zimplu CRM, produs lansat pe piata in anul 2011, am putut observa aceste schimbari si la nivelul tarii noastre, termenul de Costumer Relationship Management fiind cunoscut din ce in ce mai mult, de la an la an, si fiind adoptat de multe companii.

De exemplu, in 2014 a optat pentru implementarea sistemului Zimplu CRM si compania Barrier, iar feedback-ul acestora a fost pe masura statisticilor prezentate anterior:

"In anul 2014 am implementat un nou departament in companie - Departamentul Suport Barrier - pentru a monitoriza si a raspunde in cel mai scurt timp la toate solicitarile clientilor nostri. Am reusit sa fluidizam volumul de munca si sa fim mai eficienti apeland la aplicatia Zimplu CRM, pe care o folosim impreuna cu un soft pentru telefonie si email. Cu ajutorul aplicatiei CRM, noul departament administreaza lista de clienti, solicitarile lor, dar si vanzarile facute."

Oana Gheorghiu – Coordonator Departament Suport – Barrier.

Sistemul CRM permite departamentului de suport clienti din cadrul companiei dumneavoastra sa identifice mai rapid nevoile clientilor, produs/serviciu care se pliaza cerintelor acestora si momentele in care sunt dispusi sa faca o achizitie.

Raspundeti in timp util Clientilor dumneavoastra si oferitile suportul de care au nevoie! Creati cont Gratuit!

zimplu Logo h 70

Zimplu este o solutie CRM intuitiva, utilizata in departamentele de vanzari, marketing si suport pentru clienti.

 

linkedin-icon-32  youtube-icon-32   twitter-icon-32  google-plus-icon-32  facebook-icon-32

enigmaright

Enigma este o solutie software care va ofera o perspectiva de ansamblu asupra modului in care angajatii folosesc computerele la locul de munca.

 

linkedin-icon-32  twitter-icon-32  google-plus-icon-32  facebook-icon-32
Go to top