Companiile care au ca activitatea distributia de mancare ofera un serviciu pretios intregii comunitati. Fie ca livrati din partea unui restaurant, mai multor restaurante sau ca aveti un business de livrare a ingredientelor catre locuintele clientilor, exista o multime de beneficii pe care vi le poate aduce un sistem de monitorizare GPS. Atunci cand vorbim despre serviciile de comanda de mancare online sau de transportul alimentelor, atunci ne intereseaza mai multe detalii decat crearea unor rute eficiente.


alimente


 Este de la sine inteles ca responsabilitatea companiilor care activeaza intr-un domeniu legat de alimentatie este extrem de semnificativa. Trebuie sa vegheati asupra livrarii in conditii optime a unor produse perisabile sau a unor preparate care trebuie sa indeplineasca exigentele clientilor.

Fie ca aveti un business de livrare a comenzilor de mancare online sau ca va ocupati de distributia de mancare, un sistem de monitorizare GPS vine cu o multime de avantaje. Un alt tip de business care are de castigat mult de pe urma instalarii unui sistem GPS este cel de tipul duba (van) cu mancare, unde pot aparea la fel de multe probleme neasteptate ca si in cazul vehiculelor de transport cu gabarit mai mare.

Dar va lasam pe dumneavoastra sa judecati utilitatea.

1. Planificati mai corect rutele si estimati mai corect timpul de livrare

Acest aspect este extrem de important pentru firmele care livreaza mancare si sunt sensibile la temporizarea activitatilor. GPS Tracking va poate ajuta sa va asigurati ca toate livrarile ajung la destinatiile corecte la momentul potrivit.

Hartile se updateaza permanent deci nu mai exista grija ratacirii pe traseu in cazul aparitiei unor modificari urbanistice.

Veti putea in acelasi timp sa monitorizati complet traficul si in general conditiile de calatorie pentru a va putea tine clientii la curent cu orice modificare.

La fel de important este si ca mancarea gatita sa ajunga la destinatie calda, asta va creste satisfactia clientilor si cel mai probabil ii va si fideliza.

2. Reduceti emisiile de CO2

Cu cat un sofer petrece mai mult timp pe traseu zilnic, cu atat vor creste si emisiile de dioxid de carbon. Exista insa cateva masuri pe care le puteti lua pentru a minimiza impactul pe care firma dvs. de livrare le va avea. Una dintre aceste masuri o reprezinta instruirea soferilor pentru respectarea anumitor reguli prin care vor reduce consumul de carburant.

3. Reduceti costurile si timpul pierdut

In primul rand, nu veti mai risipi bani pe carburant. Apoi veti observa cum si disiparea fortei de munca se va reduce. Alaturi de asta, veti avea si niste angajati mult mai fericiti si productivi, care isi vor dovedi dedicarea fata de compania dumneavoastra. Poate initial nu veti observa cum asta va ajuta, insa daca va ganditi ce resurse de timp si financiare risipiti pe procesul de recrutare, veti intelege cat de important este sa aveti o echipa de oameni de incredere.

De asemenea, nu veti mai pierde timp pretios pe dezbateri cu clienti nesatisfacuti din cauza rutelor ineficiente.

3. Monitorizati temperatura alimentelor si bauturilor

Daca lucrati intr-o industrie in care faceti livrari de alimente perisabile, care depind de depozitarea la anumite temperaturi, functionarea optima a sistemelor de racire si mentinerea la respectivele temperaturi este esentiala.

Fie ca transportati alimente in interiorul unui oras sau dintr-o tara in alta, capacitatea de monitorizare a temperaturilor se va dovedi un avantaj real.

Nimeni nu isi doreste sa aiba o livrare semnificativa si sa se afle la destinatie ca alimentele, kilometrajul si angajatii au fost solicitate inutil pentru ca sistemul de racire a cedat pe timpul calatoriei.

Va trebui sa investiti in si mai multa mancare, combustibil si forta de munca pentru a finaliza comanda, asta pe langa costurile suplimentare alocate reparatiilor.

4. Preveniti eventualele reparatii neprevazute

Reparatiile neprevazute sunt cu atat mai costisitoare cand apar in momente complet dezavantajoase si mai ales cand va blocheaza mai multe vehicule in acelasi timp. Un sistem de monitorizare GPS va va ajuta sa programati sesiunile de mentenanta. Desi nu veti putea preveni in proportie de 100% problemele tehnice care pot aparea, cu siguranta le veti reduce numarul in mod semnificativ.

5. Va asigurati ca vehiculele respecta opririle

Datorita faptului ca un sistem de monitorizare prin GPS va ofera coordonatele si informatiile exacte legate de amplasarea si comportamentul soferilor, puteti avea incredere suprema ca vehiculele dvs. incarcate cu produse valoroase ajunge la destinatie.

6. Recuperati mai rapid vehiculele furate

Nu de putine ori un sistem GPS a sustinut recuperare rapida a unui vehicul furat. Tehnologia GPS a furnizat politiei informatiile de care aveau nevoie pentru a fi la curent pas cu pas cu localizarea infractorului.

Timpul este o componenta critica atunci cand un vehicul este furat, pentru evitarea deteriorarii, accidentelor sau a furtului irecuperabil.

Aplicatia prin GPS va poate afisa chiar momentul in care vehiculul a parasit un anumit perimetru deci nicio clipa nu va fi risipita atunci cand veti incepe urmarirea.

7. Aveti o localizare exacta a vehiculelor cu produse

Camioanele cu alimente sunt implicate destul de des in accidente. Se strica. Tot felul de evenimente neprevazute pot aparea si este foarte posibil sa aveti mare nevoie sa le puteti localiza cu exactitate. Un sistem GPS va va ajuta sa actionati cat mai prompt cand situatia o cere.

8. Veti creste satisfactia clientilor prin estimari de timp mai exacte

Este evident de ce o baza de clienti satisfacuti de serviciile dvs. reprezinta un castig nepretuit pentru companie. Daca vorbim despre un domeniu precum cel alimentar, cu atat mai mult va conta sa lasati o impresie pozitiva.

Un client multumit de serviciile pe care i le-ati oferit poate valora mai mult decat orice eficientizare a costurilor operationale datorita increderii pe care alte persoane o vor oferi recomandarii acestuia. Prin urmare, importanta unui sistem GPS depaseste valorile care pot fi cuantificate.

Nexus GPS Logo h 70

Nexus GPS Tracking este un sistem complet pentru monitorizarea prin GPS si managementul flotelor de vehicule.

 

linkedin-icon-32  youtube-icon-32   twitter-icon-32  google-plus-icon-32  facebook-icon-32

locator Logo h 70

Aplicatia Android Nexus Locator monitorizeaza prin GPS telefoanele de tip smart phone, inregistreaza si transmite informatii despre pozitia lor pe harta.

 

linkedin-icon-32  youtube-icon-32   twitter-icon-32  google-plus-icon-32  facebook-icon-32
Go to top