Pentru companiile care actioneaza in domeniul agriculturii, managementul flotelor implica in mare parte monitorizarea consumului de combustibil si coordonarea utilajelor in suprafata agricola in timpul orelor de lucru. Utilajele de mare tonaj nu sunt folosite pe suprafete agricole foarte mari din cauza consumului foarte ridicat de combustibil, din acest motiv ele pot reprezenta un punct de interes pentru cei care practica furtul de carburant.


agriculture-1619437 1920 1


Una dintre principalale probleme care apar in industria agriculturii este aceea ca de multe ori suprafata agricola nu are delimitari fizice clare. Din acest motiv este si complicat ca utilajele sa se poate incadra exact intr-o anumita zona. Prin urmare, un sistem GPS de monitorizare este absolut necesar.

Utilaje agricole si echipamente speciale

Solutiile de management al unei flote destinate utilajelor agricole si de constructii permit administratorilor de flote utilizarea mai eficienta a acestora, dar si scaderea costurilor.

Utilajele agricole si de constructii folosesc foarte mult combustibil, prin urmare ele devin tinte extrem de dezirabile pentru hoti, chiar si pentru angajatii mai putin loiali. Sarcinile din domeniul agricol pot fi realizate in concordanta cu un traseu si un grafic de timp prestabilit si optimizat din punct de vedere al costurilor operationale. Practic orice neregula poate fi prevenita cu ajutorul echipamentelor de monitorizare prin GPS si a platformei de monitorizare si control GPS Tracking.

Monitorizarea efectiva, fizica poate fi dificila atunci cand vehiculele nu sunt localizate in acelasi loc. Prin vizualizarea in timp real a nivelului de combustbil, a consumului de carburant si a pozitiei autovehiculelor nu veti mai intampina dificultati.

In linii mari, utilizarea sistemului de monitorizare GPS Tracking pentru agricultura va va oferi urmatoarele beneficii:

  • controlul tractoarelor destinate procedurilor de plantare si mentinere a recoltelor va putea conduce la scaderea necesitatii unui sofer;
  • determinarea exacta a localizarii utilajelor, usurand comunicarea cu angajatii;
  • monitorizarea recoltelor, tinand o evidenta clara a cantitatilor si localizarii acestora;
  • delimitarea parcelelor de lucru pentru a avea o evidenta clara a activitatilor realizate;
  • asigurarea unui raport detaliat cu activitatea zilnica a fiecarui utilaj agricol;
  • masurarea cu precizie ridicata consumul de combustibil pe fiecare utilaj/task al angajatului;

Sa vedem mai in detaliu cum un sistem GPS de monitorizare va poate sustine afacerea din domeniul agriculturii.

Activitati agricole mai eficiente

In cel mai scurt timp de la instalarea platformei GPS Tracking, veti observa ca aceasta reprezinta un suport extrem de util in alegerea unei strategii de eficientizare a activitatilor agricole.

Evidenta activitatilor de pe o anumita zona agricola

Aplicatia GPS Tracking ajuta companiile din domeniul agriculturii sa delimiteze cu exactitate zonele agricole si sa tina evidenta sarcinilor realizate pe respectivele parcele (localizarea exacta a vehiculelor, traseul acestora, timpul de lucru si timpul de stationare, consumul de combustibil, etc.). Pe baza rapoartelor din aplicatia GPS Tracking puteti face o analiza a productivitatii angajatilor.

Masurarea precisa a consumului de combustibil

Consumul de carburant chiar reprezinta o problema in domeniul agriculturii iar o solutie pentru reducerea risipei va avea impact considerabil asupra bugetului companiei dumbeavoastra.

Masurarea mult mai precisa a consumului de combustibil se poate face prin montarea in rezervor de sonde litrometrice. Sondele litrometrice monitorizeaza cu precizie nivelul combustibilului din rezervor, astfel pot fi identificate eventualele furturi sau scurgeri de carburant.

Preventia accidentarii angajatilor

Monitorizand indeaproape activitatile angajatilor, veti putea preveni si accidentele de munca, care adesea rezulta in note de plata foarte mari la spital sau in diverse daune.

Nexus GPS Logo h 70

Nexus GPS Tracking este un sistem complet pentru monitorizarea prin GPS si managementul flotelor de vehicule.

 

linkedin-icon-32  youtube-icon-32   twitter-icon-32  google-plus-icon-32  facebook-icon-32

locator Logo h 70

Aplicatia Android Nexus Locator monitorizeaza prin GPS telefoanele de tip smart phone, inregistreaza si transmite informatii despre pozitia lor pe harta.

 

linkedin-icon-32  youtube-icon-32   twitter-icon-32  google-plus-icon-32  facebook-icon-32
Go to top