Ca manager, trebuie sa fiti la curent cu tot ceea ce se intampla in companie, sa coordonati si sa evaluati proiectele pe parcurs, nu doar la final. Lipsa unui lider informat, cu o viziune clara, care sa le arate angajatilor directia de dezvoltare, este principalul motiv pentru care unele companii inainteaza cu frana de mana trasa si nu reusesc sa formeze o echipa loiala si performanta.

Un studiu realizat de IRES (Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie) in perioada 1-8 aprilie 2016 arata ca 35% dintre angajatii romani ar regreta cel mai mult despartirea de colegi daca ar pleca din compania pentru care lucreaza si doar 26% ar regreta activitatea propriu-zisa.


5 lucruri


Acelasi studiu spune de asemenea ca 62% dintre angajatii romani sunt satisfacuti sau foarte satisfacuti de actualul loc de munca. Totusi, acest sentiment pozitiv nu porneste neaparat dintr-o apreciere sincera pentru companie, ci apare in multe cazuri din cauza lipsei de oportunitati de pe piata muncii, intrucat 42% dintre respondenti considera ca si-ar gasi foarte greu un nou job.

Ce isi doresc angajatii?

Angajatii au viziuni asemanatoare atunci cand sunt rugati sa descrie locul de munca ideal. Iata care sunt principalele aspecte ce isi pun amprenta asupra fericirii lor la locul de munca:

1.Oportunitatile de dezvoltare profesionala

Cu toate ca de multe ori sunt demotivati si taraganeaza rezolvarea sarcinilor pe care le au de indeplinit, majoritatea oamenilor nu au ca scop sa mearga la serviciu doar pentru a pierde timpul. Mai ales angajatii tineri isi doresc sa acumuleze cat mai multe cunostinte la locul de munca si vor sa aiba posibilitatea de a avansa in cadrul companiei. Ei apreciaza sfaturile unui manager implicat, de la care au ce invata.

2.Corectitudinea colegilor

Rezultatul final al unui proiect depinde de fiecare persoana implicata. Oamenii isi doresc relatii de colaborare bazate pe incredere reciproca si sunt motivati sa lucreze daca vad ca si cei din jurul lor isi dau silinta pentru a contribui la atingerea obiectivelor companiei. Este important ca sarcinile sa fie distribuite in mod egal, catre oameni care au experienta si pregatirea profesionala pentru a le indeplini.

3.Respectul pentru expertiza profesionala

Angajatii inteleg necesitatea unei organigrame in companie, dar prefera ca relatiile cu colegii sa se desfasoare in mod natural, fara un accent deosebit pe titluri sau vechime. Ei vor ca munca lor sa fie apreciata la adevarata valoare si sa le fie ascultate parerile, mai ales daca sunt bazate pe experienta profesionala.

4.Atmosfera la birou

Oamenii acorda atentie confortului pe care il au la birou, dar in acelasi timp considera ca atmosfera placuta este creata de colectiv. Ei doresc sa fie inconjurati de colegi cu un nivel asemanator de pregatire profesionala, care au valori si aspiratii comune.

5.Complexitatea proiectelor

Angajatii apreciaza libertatea de a se implica in proiecte “care conteaza” fie pentru dezvoltarea lor profesionala, fie pentru evolutia companiei, fie pentru sustinerea comunitatii din care fac parte. Posibilitatea de a lucra la proiecte de anvergura, care aduc satisfactie atat pe plan profesional, cat si pe plan personal, ii face pe oameni mai motivati si mai productivi.

Ce trebuie sa stiti despre monitorizarea productivitatii cu Enigma 365?

Enigma 365 nu este un simplu instrument de monitorizare, ci este o aplicatie care va va ajuta sa puneti la punct un plan de activitate in companie si sa le oferiti angajatilor conditiile optime pentru a fi productivi si fericiti la locul de munca.

Aflati mai multe despre Enigma 365.

enigmaright

Enigma este o solutie software care va ofera o perspectiva de ansamblu asupra modului in care angajatii folosesc computerele la locul de munca.

 

linkedin-icon-32  twitter-icon-32  google-plus-icon-32  facebook-icon-32
Go to top