Va mai amintiti anii facultatii, cand amanati tot semestrul sa incepeti sa invatati, pana in noaptea dinaintea examenului? Aceasta atitudine se poate observa si in cazul angajatilor, care uneori intarzie sa inceapa lucrul la un proiect, ocupandu-si timpul cu diverse alte maruntisuri neproductive.

 


 
 

 

 

 

Procrastinarea este o reactie naturala, emotionala a oamenilor. Chiar daca ne autoeducam si reusim sa scapam de aceasta problema, inca mai exista zile in care trebuie sa tragem de noi pentru a ne apuca de treaba.

 

1.Masurati costurile procrastinarii in companie

Este important sa intelegeti cati bani sunt irositi atunci cand activitatile de serviciu sunt tergiversate. De fapt, fiecare membru al echipei trebuie sa stie cat valoreaza timpul sau de munca. Nu vorbim aici doar despre salariu, ci de valoarea aproximativa a contributiei sale la profitul companiei.

Este recomandat sa discutati transparent cu persoanele din jurul dumneavoastra despre cifra de afaceri, procentul de crestere economica din ultimii ani si beneficiile financiare ce vor putea fi sustinute in contextul unei cresteri economice viitoare.

 

2.Nu permiteti dezordinea la birou!

Stabiliti de la bun inceput un regulament pentru mentinerea ordinii si curateniei la birou. Un spatiu de lucru dezordonat va face in primul rand o impresie proasta in cazul in care un partener de afaceri va viziteaza. In al doilea rand, dezordinea este obositoare si ii impiedica pe oameni sa se concentreze in totalitate la ceea ce au de facut. Imaginati-va ca au de facut ceva urgent, dar nu au loc pe birou, sau nu isi gasesc materialele necesare din cauza harababurii.

 

3. Planificati timpul de lucru

Ca manager, este recomandat sa ii ajutati pe angajati sa isi planifice eficient timpul de lucru si sa impartiti sarcinile in mod egal in echipa. Pentru a face acest lucru trebuia sa stiti daca isi depasesc deadline-ul pentru ca sunt suprasolicitati sau isi ocupa timpul cu alte activitati neproductive. Pentru a dezvolta business-ul este nevoie de o intelegere mai ampla si un control mai ferm asupra activitatilor intreprinse de oamenii din echipa. Solutia Enigma 365 va genereaza informatii legate de masurarea productivitatii la calculator.

In timp, pe baza rapoartelor de productvitate, veti intelege de unde provin timpii morti si veti reusi sa coordonati echipa mai bine, aratandu-le colegilor cum sa isi planifice eficient resursele, procesul de lucru si inclusiv pauzele.

 

4. Evaluati proiectele la care se lucreaza si pe parcurs, nu doar la final

Propunandu-le angajatilor sa va prezinte draft-uri ale proiectelor la care lucreaza sau sa va updateze in legatura cu evolutia lucrurilor, pentru a le oferi feedback. Astfel, in loc sa isi consume tot timpul de lucru cautand solutia corecta, se pot adapta pe parcurs pentru a obtine in timp util exact rezultatele pe care le asteptati.

 

5. Nu interziceti complet momentele de relaxare

Sunt unele momente in care oamenii pur si simplu se afla intr-o stare de spirit nefavorabila sau sunt obositi si nu se pot concentra la ceea ce au de facut. In aceste situatii procrastinarea poate fi benefica, pentru ca le ofera timp de odihna si de sedimentare a informatiilor.

Procrastinarea este o reactie normala si emotionala. Propuneti-le colegilor ca atunci cand simt nevoia sa se relaxeze, sa isi ocupe totusi timpul cu activitati cat de cat productive, care ii vor ajuta sa isi indeplineasca sarcinile viitoare. De exemplu, isi pot organiza biroul, materialele si actele cu care urmeaza sa lucreze, pot viziona tutoriale sau pot citi, pentru a-si dezvolta abilitatile profesionale.

Pentru mai multe materiale video si tutoriale, abonati-va la canalul nostru de Youtube!

enigmaright

Enigma este o solutie software care va ofera o perspectiva de ansamblu asupra modului in care angajatii folosesc computerele la locul de munca.

 

linkedin-icon-32  twitter-icon-32  google-plus-icon-32  facebook-icon-32
Go to top