Tinerii angajati (si nu numai) considera ca este absolut normal sa lucreze avand acces in paralel la retelele de socializare sau la contul personal de email. In decursul celor 8 ore de munca, o parte mai mica sau mai mare din timp o folosesc pentru a trimite mesaje prietenilor si familiei, pentru a face cumparaturi, operatiuni bancare sau pentru a planifica propriul calendar de activitati. Desi la prima vedere putem avea impresia ca angajatii risipesc timpul de lucru pentru a rezolva probleme personale sau pentru a se relaxa, ultimele studii arata ca, de fapt, aceasta libertate ii face mai productivi.


office-1081807 1920


Pauzele online cresc productivitatea angajatilor.

Scurtele momente in care iti abati atentia catre un articol sau catre o pagina de social media te pot ajuta sa iti reimprospatezi mintea si sa iti reincarci bateriile. Majoritatea angajatorilor nu privesc cu ochi rai navigarea pe internet in interes personal, de la serviciu. Micile pauze pe internet sunt acceptate daca angajatul nu exagereaza irosind timpul companiei si reuseste sa isi duca la capat indatoririle de serviciu.

Ce inseamna sa exagerezi?

Bineinteles, orice angajator poate include la capitolul exagerari vizitarea site-urilor pentru adulti si a continutului NSFW, jocurile video sau conversatiile prelungite pe retelele sociale. Dar este indicat sa se acorde atentie si altor activitati online care pot pune in pericol siguranta informatiilor din companie. Au fost nenumarate cazuri de activitati ilegale desfasurate de pe calculatoarele de la serviciu, sau chiar furturi de informatii confidentiale prin porturile USB sau email. Prin urmare, monitorizarea activitatii pe internet cu scopul de a creste productivitatea angajatilor nu este suficienta. O solutie completa trebuie sa va ajute sa asigurati si securitatea datelor dumneavoastra.

Regulamentul intern de utilizare a internetului

Angajatii zilei de azi stiu si pot sa acceseze internetul de pe telefonul mobil. Prin urmare, este putin probabil ca blocarea accesul la continutul dorit de pe calculatorul de serviciu sa va aduca beneficii semnificative. Dimpotriva, o astfel de masura poate starni frustrari si nemultumiri in interiorul echipei. Prin urmare va recomandam sa nu restrictionati accesul online (cu exceptia paginilor care contravin normelor morale si de securitate ale companiei). O solutie eleganta este sa conveniti asupra aplicarii unor reguli pentru folosirea internetului, care sa aduca avantaje ambelor parti. De exemplu, compania poate explica in regulament ce fel de continut poate sau nu poate fi accesat de la birou si poate aloca 30 de minute zilnic angajatilor pentru a se relaxa sau pentru a rezolva unele probleme personale, online. Astfel, angajatii vor tinde sa respecte aceasta regula si sa se incadreze in timpul alocat de dumneavoastra.

enigmaright

Enigma este o solutie software care va ofera o perspectiva de ansamblu asupra modului in care angajatii folosesc computerele la locul de munca.

 

linkedin-icon-32  twitter-icon-32  google-plus-icon-32  facebook-icon-32
Go to top