Telefonul mobil a devenit in ultimii ani un instrument de nelipsit pentru fiecare dintre noi. Nu numai ca putem tine usor legatura cu persoanele dragi, dar ne si ajuta sa colaboram si sa rezolvam mai repede problemele in interes de serviciu. Totusi, folosirea excesiva si necorespunzatoare a telefoanelor poate avea efecte negative si poate duce la o scadere drastica a productivitatii la locul de munca.

Imaginati-va ca va aflati intr-un magazin, iar vanzatoarea poarta o discutie la telefon cu o prietena, in loc sa va serveasca. Chiar daca nu este mereu atat de vizibil, telefonul mobil ii impiedica pe multi dintre angajati sa isi faca treaba pentru care sunt platiti.


telefon mobil


Rezolvarea acestei probleme a ridicat puncte de vedere diferite printre angajatori. Daca unii au ales sa interzica folosirea telefoanelor personale la munca, altii considera ca nu este bine sa le impuna astfel de restrictii angajatilor.

Cum e mai bine?

Este important ca oamenii sa nu isi neglijeze sarcinile in timpul orelor de lucru, dar decizia de a interzice folosirea telefonului personal poate starni usor frustrari. Noi consideram ca angajatorii trebuie sa implementeze un regulament intern care sa nu fie neaparat restrictiv, ci sa ofere un cadru de desfasurare a activitatilor de serviciu bazat pe cateva reguli simple, de bun simt.

Este de inteles interzicerea convorbirilor personale in timpul orelor de lucru pentru persoanele care relationeaza cu publicul. Chiar si in acest caz, managerul trebuie sa ia in considerare posibilitatea de aparitie a situatiilor de criza, cand angajatii trebuie sa poata fi contactati de familie sau de apropiati. O solutie in acest caz ar putea fi crearea unei linii telefonice pentru urgente.

Daca faceti parte din categoria angajatorilor care permit utilizarea telefoanelor personale la birou, este necesar sa le comunicati angajatilor ce reguli va asteptati sa respecte. De exemplu, discutiile interminabile sau folosirea telefonului pentru a naviga pe internet sau pe retelele de socializare pot fi mentionate ca abateri de la regulamentul intern.

Stabiliti obiective pentru fiecare membru al echipei

Fiecare angajat trebuie sa stie care este rostul sau in companie si sa urmareasca un plan de activitate atent stabilit. In general, oamenii isi pierd focusul si isi gasesc alte ocupatii atunci cand nu stiu ce au de facut. Prin urmare, trebuie sa stabiliti impreuna obiective masurabile si realizabile intr-o perioada de timp alocata. Un exemplu este targetul de vanzari, care functioneaza in primul rand pentru ca este un obiectiv scris,  in functie de care se stabileste si recompensa financiara a agentului de vanzari.

Atentie! Stabilirea obiectivelor nu trebuie facuta in gluma. Daca veti stabili obiective irealizabile sau insuficient de dificile, ii veti demotiva pe angajati. De asemenea, luati in calcul implementarea unui plan de recompensare pentru cei care se implica mai mult si au rezultate mai bune.

Reglementati folosirea telefoanelor mobile la birou

Este dificil sa va spionati angajatii pentru a vedea cat de mult vorbesc la telefon. O solutie mult mai eficienta este sa monitorizati productivitatea fiecarui om. Pentru asta puteti utiliza o serie de aplicatii software care masoara performanta in vanzari sau cat de productiva este activitatea desfasurata pe calculatoarele de serviciu

enigmaright

Enigma este o solutie software care va ofera o perspectiva de ansamblu asupra modului in care angajatii folosesc computerele la locul de munca.

 

linkedin-icon-32  twitter-icon-32  google-plus-icon-32  facebook-icon-32
Go to top